Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالقاسم حسین پور درباره روند بروز سیل در کلیبر و نحوه مهار آن گفت: در کشور ما دلیل اصلی تشدید رخداد سیل تغییر اقلیم، کاهش برف، تغییر الگوی بارندگی و افزایش بارش‌های رگباری که این امر در سطح دنیا نیز در حال وقوع است.

به گزارش برنا؛ طی سال‌های اخیر به دلیل تغییر اقلیم شاهد افزایش وقوع سیل در کشور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئله محیط زیستی به دلیل ناکارآمدی‌ها در اقدامات حوزه محیط زیست بروز کرده است. بروز سیل در شرایط کنونی به ماه و سال بستگی ندارد بلکه در تابستان و زمستان شاهد وقوع سیل در اقصا نقاط کشور هستیم. طی روزهای اخیر هم رئیس سازمان امدادونجات هلال‌احمر درباره وقوع سیل درکشور گفت: در پی وقوع سیل شدید در منطقه کلیبر (روستاهای عربشاه و گوار) ٣ نفر از اهالی شهرستان کلیبر در استان آذربایجان شرقی مفقود شدند. تلفات ناشی از سیل نشان دهنده اهمیت تلاش و مدیریت کارآمد در این زمینه است.

امکان جذب کامل بارندگی‌ها

ابوالقاسم حسین‌پور، مدیر کل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور درباره روند مهار سیل‌های اخیر  به خبرنگار برنا گفت: با وجود اراضی نفوذ پذیر به ویژه آبرفت‌های درشت دانه در مناطق مختلف کشور و استعدادهای فراوان آبخیزداری و آبخوانداری در تمامی حوزه‌های آبخیز کشور، امکان جذب کامل بارندگی‌ها، نفوذ آن به درون زمین و ذخیره به صورت آب سبز در خاک و آب آبی در آبخوان چاه‌ها، چشمه‌ها و قنوات در کشور فراهم است.  

حسین‌پور ضمن تاکید بر ضرورت توسعه زیرساخت‌های آبخیزداری و آبخوانداری افزود: با وجود این ظرفیت‌های طبیعی در کشور باید با اصلاح حکمرانی سرزمین و بالاخص حکمرانی آب و توجه به طرح‌های زیربنایی آبخیزداری و آبخوانداری، مدیریت بارش‌های کشور بهینه شود.

مدیر کل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری گفت: مدیریت ریسک سیل و خشکسالی، بهبود وضعیت آبخوان‌ها، پایداری آب و حفظ تعادل و توازن عرصه‌های طبیعی کشور، مستلزم توسعه زیرساخت‌های آبخیزداری و آبخوانداری در تمامی سطوح حوزه‌های آبخیز است.

دلیل بروز سیل در کلیبر چیست؟

حسین پور درباره روند بروز سیل در کلیبر و نحوه مهار آن گفت: دلیل اصلی تشدید رخداد سیل در کشور ما تغییر اقلیم، کاهش برف، تغییر الگوی بارندگی و افزایش بارش‌های رگباری است البته این امر در سطح دنیا نیز در حال وقوع است.

او افزود: طی ماه گذشته در اروپا در کشورهای آلمان و بلژیک و همین‌طور در شرق آسیا شاهد وقوع سیل‌های مخرب بودیم و موضوع دوم دستکاری در طبیعت، تغییر و تبدیل کاربری اراضی و دلیل سوم دخل و تصرف در مسیل‌ها و ساخت و ساز غیرمجاز در حریم سیل است.

او تاکید کرد: توسعه آبخیزداری و آبخوانداری هم عامل کاهش خطر سیل و پیشگیری از خسارت‌ها و هم تقویت کننده منابع آبی و رفع مشکلات خشکسالی و کم آبی است.

به گفته حسین پور توسعه آبخیزداری و آبخوانداری اقدامی زیربنایی، اقتصادی و پربازده است که با توجه به ضرورت‌ها و نیاز کشور باید بیش از گذشته به آن پرداخته شود

//انتهای پیام:۳

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سیل محیط زیست زمستان استان آذربایجان شرقی برنا زمین خاک آلمان بلژیک آسیا ساخت و ساز خشکسالی سیل آبخیزداری و آبخوانداری وقوع سیل حسین پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۴۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای کاهش تخلفات شهری باید تغییر نگاه جدی صورت گیرد

معاون قضایی دادگستری چهارمحال و بختیاری گفت: جهت کاهش جدی تخلفات ساختمانی باید تغییر نگاه جدی صورت گیرد به نحوی که مردم به تخلف ساختمانی به عنوان یک جرم نگاه کنند و مدیران شهری رویکرد درآمدزایی به آن نداشته باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، کرم شیخ‌پور، امروز_ چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در جلسه هم‌اندیشی شهر با مدیریت شهری شهرکرد، اظهار کرد: شهرداری وظیفه دارد ضمن اعمال نظارت‌های لازم از وقوع تخلفات ساختمانی جلوگیری و این قبیل موارد را گزارش کنند.

وی با تاکید بر حضور مستمر عوامل شهرداری و مهندسین ناظر در فرایند ساخت‌وسازها در شهر گفت: مهندسان ناظر مکلف هستند در فرایند اجرای ساخت‌وساز حضور و نظارت مستمر داشته باشند تا در صورت وقوع تخلف در همان ابتدا نسبت به ارائه گزارش به شهرداری به منظور جلوگیری و نبود شکل‌گیری ساخت‌وسازهای متخلفانه اقدام کنند.

معاون قضائی دادگستری چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه عزم جدی تمام دستگاه‌ها برای مقابله با تخلفات حوزه ساخت‌وساز نیاز است، اضافه کرد: باید از ابتدای شروع ساخت، شهرداری مقابل تخلف و بی‌قانونی بایستد و نگذارد برخلاف نقشه‌های تأیید شده، هیچ ساخت‌وسازی انجام شود تا پرونده‌ای در این سیکل بی‌قانونی نیفتد.

شیخ‌پور اظهار کرد: جهت کاهش جدی تخلفات ساختمانی باید تغییر نگاه جدی صورت گیرد به نحوی که مردم به تخلف ساختمانی به عنوان یک جرم نگاه کنند و مدیران شهری رویکرد درآمدزایی به آن نداشته باشند و مجموعه سایر دستگاه‌ها و نهادها به مسئولیت قانونی خود در این خصوص عمل کنند و از همه مهم‌تر فرهنگ‌سازی در بین مردم و نظارت صحیح و درست مهندسان ناظر و عوامل شهرداری جهت پیشگیری از وقوع تخلف باشد.

وی تاکید کرد: در این راستا نیروهای اجرایی در صورت وقوع تخلف باید به هیئت تخلفات معرفی شود اما اگر آن نیرو به خوبی به وظیفه خود عمل کند، باید مورد تقدیر قرار گیرد.

کد خبر 751626

دیگر خبرها

  • آیا بارورسازی ابر‌ها موجب بروز سیل‌های شدید اخیر است؟
  • مدیر گروه خشکسالی و تغییر اقلیم : بارندگی‌ های شدید چند سال اخیر ناشی از تغییر اقلیم است / باید منتظر سیل ها و خشکسالی های بیشتری باشیم
  • مدیر گروه خشکسالی و تغییر اقلیم: باید منتظر سیل ها و خشکسالی های بیشتری باشیم
  • باید منتظر سیل‌ها و خشکسالی‌های بیشتری باشیم
  • ضرورت تسریع در اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • برای کاهش تخلفات شهری باید تغییر نگاه جدی صورت گیرد
  • آماده‌باش کامل مدیریت شهری مشهد در پی هشدار سطح نارنجی هواشناسی
  • خسارات سیلاب های فصلی جنوب کرمان باطرح های آبخیزداری کاهش یافت
  • آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی